Meny
MENU

Personvernerklæring

YT® er en av merkevarene til TINE SA – rettet mot folk som trener.  For å gi deg gode brukeropplevelser i YT® Nettbutikk samler vi inn informasjon om brukermønster og persondata. På denne siden vil du finne all informasjon om hvordan vi behandler denne dataen og hvordan du som forbruker kan få tilgang til, endre eller slette informasjon om deg.

Når du går inn som bruker på nettstedet nettbutikk.yt.no godtar du vilkårene nedenfor. Innholdet i ansvarserklæringen kan endres løpende. Du bør derfor lese igjennom erklæringen når du besøker nettstedet neste gang.

Ansvarlig
TINE SA, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Noen av oppgavene, ikke ansvaret, er delegert til interne og relevante personer i TINE SA. 

TINE SA
Lakkegata 23, 0187 Oslo
Postboks 25, 0051 Oslo
Org.nr: NO 947 942 638 MVA

Opphavsrett
Innholdet på TINEs nettsider er underlagt opphavsrettsbeskyttelse. Med unntak av oppskrifter og bilder/tekst knyttet til oppskrifter, kan alt innhold fritt distribueres, kopieres og lagres elektronisk eller skrives ut. Dette samtykket gis under forutsetning av at kilden til materialet angis riktig.

Ansvarserklæring
TINE SA jobber kontinuerlig med å holde innholdet på nettstedene så oppdatert og korrekt som mulig. Det kan allikevel forekomme at noe informasjon kan være ufullstendig, unøyaktig eller ikke oppdatert. TINE SA påtar seg intet ansvar for eventuelle unøyaktigheter eller utelatelser i opplysningene. Enhver beslutning du tar på basis av opplysningene på TINEs nettsteder skjer på ditt eget ansvar. TINE SA eller TINEs datterselskaper påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skade av noen art som måtte oppstå av bruken av TINEs nettsteder, eller opplysninger som finnes der.

Nettbutikk.yt.no kan inneholde lenker til andre websider utenfor TINEs kontroll. TINE legger inn slike lenker for å hjelpe YT® Nettbutikksine besøkende til å finne mer informasjon innen spesifikke områder. TINE SA kan ikke garantere at slik lenket informasjon er korrekt, relevant, aktuell eller fullstendig.

Henvisninger til hvilket som helst kommersielt produkt, prosess eller tjeneste, eller bruken av bransje, firma eller juridisk person på alle TINEs nettsider, er kun ment som informasjon og service for nettstedets besøkende og innebærer ingen godkjennelse eller anbefaling eller støtte eller favorisering fra TINEs side. TINE SA kan ikke garantere at de fargene som vises på nettsiden er eksakt like de fargene som produkter, ingredienser etc. har i virkeligheten. Hvordan fargen oppfattes skyldes innstillinger i din datamaskin.

Personopplysninger
YT® Nettbutikk innhenter informasjon du frivillig gir oss når du bruker tjenestene våre, f.eks. når du registrerer deg som kunde hos YT® Nettbutikk. Informasjonen du gir oss er nødvendige for at vi skal kunne administrere ditt kundeforhold, og du kan ikke opprette en konto uten å oppgi følgende informasjon:

  • Kontaktinformasjon: navn, etternavn, adresse, mobiltelefonnummer og e-postadresse og postnummer
  • Finansiell informasjon: for å kunne gjennomføre nettbetalinger, innhenter vi bankdetaljer og transaksjonsinformasjon. Vi lagrer ikke denne informasjonen.

Informasjon som innhentes fra enheten din automatisk:
YT® Nettbutikk og våre leverandører av tredjepartsløsninger kan innhente informasjon fra enheten din automatisk på flere forskjellige måter, blant annet:

  • Fra nettleseren eller enheten din: Visse opplysninger innhentes av de fleste nettlesere eller automatisk gjennom enheten din, som f.eks. IP-adresse, type enhet, språk og hvilken nettleser du bruker. Vi bruker denne informasjonen for å være sikre på at tjenestene våre fungerer som de skal samt forståelse av brukeradferd på sidene våre.

For mer informasjon om hvordan vi benytter informasjonskapsler, kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler (cookies).

Hva bruker vi dine personopplysninger til?
Vi vil bare behandle dine personopplysninger som beskrevet i disse retningslinjene. Vi benytter informasjonen som innhentes til å overholde tjenestene du bestiller fra YT® Nettbutikk samt drift av nettbutikk.yt.no. Dette inkluderer håndtering av dine finansielle transaksjoner og besvarelse av henvendelser til kundesenteret vårt. Noen eksempler på hvordan vi bruker dine opplysninger:

  • For å behandle kunderegistreringen din, sette opp og vedlikeholde din konto
  • For å administrere bestillingen din og utsendelsen av produkter
  • For å kunne tilby, vedlikeholde, forbedre og personliggjøre innhold på nettsiden, samt analysere segmentert brukeradferd
  • For å vite om innstillingene dine og sikre oss at innholdet på nettsiden vår vises på en måte som er tilpasset din enhet.
  • For å sende deg informasjon om kontoen din eller for å sende deg markedskommunikasjon på produkter vi tror er relevant.

Markedsføring
Som kunde vil du kunne motta informasjon på e-post eller SMS som er relevant for deg. Til dette formålet vil YT® Nettbutikk benytte ditt navn, etternavn, adresse, postnummer, e-postadresse, tidligere kjøpshistorikk og mobiltelefonnummer.

Innhold og tjenester fra eksterne leverandører
Nettstedet kan benytte seg av lenker til, og tjenester fra, eksterne nettsteder som ikke er eid eller kontrollert av TINE SA. Selskapet påberoper seg ikke ansvar for innhold, retningslinjer for personvern eller annet relatert til disse eksterne kildene.

Hvor lenge tar vi vare på dine opplysninger?
TINE SA vil beholde informasjon som du har gitt oss så lenge det er nødvendig for de formål som er angitt i retningslinjene. TINE SA vil slette personopplysningene når TINE SA har håndtert din henvendelse, oppfylt en avtale, eller når TINEs rettslige forpliktelse er oppfylt, eller når du trekker samtykket tilbake ved å kontakte oss som forklart nedenfor.

Dersom du ikke har vært betalende kunde hos YT® Nettbutikk de to siste årene, vil alle dine personopplysninger som er registrert hos oss bli slettet. Unntak for sletting er for at TINE SA skal kunne oppfylle rettslige plikter som f.eks. regnskapsmessige årsaker.

Alternativt til sletting, kan TINE SA fjerne identifiserende opplysninger fra personopplysningene, slik at opplysningene ikke lenger kan knyttes til deg (anonymisering). Slik anonym informasjon kan TINE SA bruke i sitt erfaringsarkiv og for å utarbeide analyser og statistikk, for å tilpasse og utvikle TINEs markedsføring og produkter i forhold til forbrukernes ønsket og behov.

Personopplysningene vil lagres på TINEs egne servere og hos skytjeneste-leverandører som støtter norsk personopplysningslov (GDPR). TINE SA overleverer ikke personopplysningene dine til andre tredje parter med mindre du har samtykket til det.

Hvordan kontakte oss
Vennligst kontakt oss dersom du har noen spørsmål eller kommentarer om vår personvernpraksis, datalagringsvilkår eller personvernerklæring. Du kan kontakte oss på følgende måter:

E-post: forbruker@tine.no 
Telefon: TINE Kundeservice + 47 513 71 606

Her vil du kunne få hjelp til å be om innsyn i, få utlevert, korrigert eller slettet personopplysninger som er lagret om deg. Du kan på samme måte protestere mot, kreve begrensning av eller trekke tilbake samtykke til behandlingen av personopplysninger. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.

Dine rettigheter
Du kan etterspørre informasjon om opphavet, omfanget og mottakere av de lagrede opplysningene samt grunnen til at de er lagret. Du har rett til å be oss om å korrigere, fullføre eller slette dine personopplysninger og overføre disse til en annen organisasjon. Du har rett til å be om ytterligere informasjon vedrørende håndteringen av dine personopplysninger. Du har også rett til å protestere på vår behandling av opplysningene dine der vi har bedt om samtykke til å behandle opplysninger om deg og rett til å trekke dette samtykket tilbake. Du har rett til å levere en klage til tilsynsmyndighetene som er Datatilsynet.

Det finnes noen unntak for disse rettighetene. For eksempel kan vi, i enkelte tilfeller, nekte deg tilgang til personopplysninger dersom dette medfører at du får innsyn i personopplysninger til en annen person, eller om vi er juridisk forhindret i å utlevere slike opplysninger. I noen tilfeller kan vi beholde opplysninger selv etter at du har trukket tilbake samtykket.

Personvernombud
TINE har besluttet å videreføre den frivillige ordningen med eget personvernombud, og du kan derfor også kontakte personvernombud@tine.no for spørsmål om behandling av personopplysninger i TINE Gruppa.

 

Har du spørsmål?

Ikke nøl med å kontakte oss. Vi svarer på spørsmål og innspill om produkter, oppskrifter, helse og miljø.

Du når oss raskt ved å fylle ut feltene i vårt kontaktskjema via e-post forbruker@tine.no eller Facebook.

Vi ser fram til å høre fra deg!